Recomandari utile in contextul Pandemiei Covid-19

Pandemia existenta ne determina sa fim responsabili atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru.
Sanatatea clientilor si a membrilor echipei este si va fi mereu principala noastra prioritate.

Tratam cu maxima seriozitate si responsabilitate situatia actuala. In acest scop am implementat urmatoarele masuri de preventie:

 • Programarile se fac doar telefonic la urmatoarele numere de contact: 0236419992 sau 0746966355;
 • Va rugam sa amanati programarea daca tusiti, aveti febra, ati intrat in contact cu persoane cu aceste simptome sau care au calatorit in strainatate recent (in ultimele 14 zile fata de data programarii la consultatie);
 • Va rugam sa purtati masca si sa o folositi pe toata perioada petrecuta in cabinet;
 • Va oferim dezinfectant pentru maini si va rugam sa il folositi cat mai eficient;
 • La intrarea in unitate va fi masurata temperatura Dvs. de catre personalul cabinetului;
 • Va rugam sa completati un Formular cu informatii despre starea dumneavoastra de sanatate si unul privind Acordul pentru consultatie si folosirea datelor cu caracter personal;
 • Va rugam sa pastrati Distanta de siguranta fata de ceilalti pacinenti si fata de personalul cabinetului;
 • Pentru a evita aglomerarile in sala de asteptare va rugam sa va prezentati neinsotiti la consultatie;
 • In cazul minorilor, acestia vor fi insotiti doar de o singura persoana adulta;
 • Spatiile comune, suprafetele, aparatura si ramele de ochelari vor fi dezinfectate dupa fiecare pacient in parte. Dezinfectarea se realizeaza cu produse profesionale;
 • Evaluam zilnic starea de sanatate a angajatilor nostri, masuram temperatura la inceperea si terminarea programului de lucru.

Intrucat suntem o echipa care va lucra intr-un regim special, este posibil sa nu putem raspunde intotdeauna imediat la telefon. Va rugam sa ne scuzati si sa reveniti cu un alt apel telefonic.

Vrem sa fim alaturi de dumneavoastra si de sanatatea ochilor Dvs.

Orthokeratologie

 

Corecteaza miopia si incetineste progresia acesteia cu Lentila de Noapte: Menicon Z-Night, Precilens si Euclid

Ce este "Lentila de Noapte" ?

"Lentila de Noapte" este o lentila speciala gaz-permeabila RGP care se aplica pe ochi seara la culcare si corecteaza miopia, astigmatismul si mai nou hipermetropia astfel ca poti sa te bucuri de o vedere clara in timpul zilei fara ochelari sau lentile de contact, si fara sa te supui chirurgiei cu laser.
In Romania sunt deja peste 4.000 de purtatori de Lentile de Noapte in principal copii si adolescenti care acum nu mai sufera de pe urma problemelor legate de miopie cu sau fara astigmatism si mai ales la care progresia miopiei a incetinit dupa inceperea tratamentului. In Olanda numarul purtatorilor de Lentile de Noapte se apropie de cifra de 180.000.


Cum functioneaza ?

În timpul somnului, purtarea timp de 6-8 ore a unei lentile de noapte gaz permeabile RGP, cu o formă specială, produse dintr-un material cu înaltă permeabilitate la oxigen, realizează o remodelare blândă a suprafeţei corneei. Efectul este complet reversibil, lipsa purtarii acestora ducand la revenirea la starea initiala, fara nici o modificare fizica sau chimica la nivelul ochiului. Aceasta metoda de modelare a corneei se numeste Orthokeratologie.
Orthokeratologia reprezinta o metodă medicala moderna de corecţie a miopiei(pana la 7 dioptrii), asigmatismului(pana la 4 dioptrii) si mai nou a hipermetropiei(pana la 3 dioptrii) care are ca efect o vedere clara pe tot parcursul zilei fara a fi nevoie de purtarea de ochelari sau a unor lentile de contact noi. Acest lucru se realizeaza utilizind una dintre urmatoarele tipuri de lentile: menicom Z-Night, precilens sau euclid care se aplica pe ochi inainte de culcare si se scot dimineata imediat dupa trezire. Claritatea imaginilor percepute de pacienti, extinderea campului vizual, libertatea de miscare, usurinta in desfasurarea unor activitati(sporturi, dans, inot, condus etc.) duc la cresterea calitatii vietii pacientilor care au optat pentru acesta metoda. Cel mai important beneficiu al folosirii acestei metode pentru reducerea efectiva a miopiei usoare si medii este incetinirea si nu de putine ori oprirea progresiei miopiei la copii si adolescenti.
Modalitatea de actiune a lentilei asupra corneei este prezentata schematic in desenul de mai jos:
Lentilele de contact Z-Night de la Menicon au un design cu "geometrie inversă". Porţiunea centrală a lentilelor de contact se aseaza mai aproape de suprafata corneei comparativ cu o lentilă de contact standard si exercita o presiune uşoară asupra epiteliului corneean, fara sa atinga corneea, doar prin intermediul filmului lacrimal care protejează ochii.

Avantaje:

 • Modelarea corneei cu lentila de noapte este un proces total reversibil in contrast cu procedeul chirurgiei refractive cu Laser;
 • Libertate de miscare, calitatea foarte buna a vederii pe tot parcursul zilei fara ochelari sau lentile de contac, campul vizual extins;
 • Incetineste sau chiar opreste progresia miopiei la copii si adolescenti;
 • Fara alergii, fara senzatia de ochi uscat sau praf in ochi mai ales atunci cand se lucreaza in fata calculatorului;
 • Ochiul are parte de o oxigenare perfecta in timpul noptii datorita materialului revolutionar din care este produsa lentila;
 • Lentila pentru ochiul drept este roz sau mov şi cea pentru ochiul stâng bleu sau albastra, astfel ca se poate face mai uşor diferenţierea lentilelor şi se pot aplica cu usurinta
 • Copiii şi adulţii

  Pot fi tratati prin Orthokeratologie deoarece principiul aplatizarii corneei este deosebit de eficient. De fapt de Ortokeratologie pot beneficia mai ales copii. Controlul miopiei este utilizat pentru a încetini sau a opri creşterea lungimii axiale a ochiului, care apare la copii în creştere si care devin mai miopi cu fiecare an. Acest lucru poate duce la o prescriptie inferioară, astfel încât copilul nu va trebui să poarte ochelari care ar fi necesari pana devine adolescent.

  Corneea

  Corneea face ca aproximativ două treimi din puterea totală a ochiului să concentreze lumina exact pe retină care se află în partea din spate a ochiului.
  In cazul miopiei, aplatizarea corneei pe timpul noaptii prin purtarea lentilei de noapte, face ca vederea sa poata fi restabilită pentru o perioadă de timp (aproximativ 1 zi sau 10-12 ore).
  Această îmbunătăţire este temporară, prin urmare, lentilele meniconZ-Night,presilens si euclid trebuie să fie folosite noapte de noapte, pentru a menţine efectul terapeutic al reducerii miopiei. Aplatizare este realizata prin comprimarea stratului exterior al corneei centrale. Valoarea de aplatizare este aproximativ 6 microni pentru fiecare dioptrie de miopie. Un micron este o milionime de un metru, un fir de păr uman are aproximativ 125 microni.

  Topografia corneeana

  Ortokeratologia utilizeaza instrumente precise pentru a determina cu exactitate forma corneei inainte de tratament.
  Topograful corneean face "hărţi" ale ochiului folosind mii de puncte. Topografia permite medicului sa proiecteze lentila personalizata pentru fiecare ochi. Aceste hărţi topografice sunt folosite pentru a determina dacă forma corneei se schimba în mod corect. Harta tipica post-tratament arată un inel roşu central din jurul zonei aplatizate. Această suprafaţă plană trebuie să fie centrata pe pupila pentru a oferi beneficii maxime.

  Beneficii

  Ortokeratologia nu este doar o alternativa excelenta la purtarea de ochelari, te elibereaza de discomfortul cauzat de transpiratie, praf, vânt, vreme ploioasa şi temperatură scazuta. Nu mai percepem rama sau marginile lentilelor si campul vizual se extinde semnificativ. Este minunat sa poti purta ochelari de soare la moda, sa te trezesti noaptea sau dimineaţa şi sa vezi, sa mergi la înot şi schi, sa lucrezi în praf, iarba sau în grădină, şi sa poti vedea clar în situaţii de urgenţă. Orthokeratologia iti poate deschide noi orizonturi. Persoanele care au ocupaţii in care sunt deranjati de utilizarea ochelarilor sau a lentilelor de contact pot fi candidaţi buni pentru Ortokeratologie: piloţi, poliţişti, pompieri, sportivi, etc. Asiguraţi-vă că regulamentele angajatorului dumneavoastră o permit înainte de a folosi Ortokeratologia. Beneficiul cel mai important al folosirii acestei metode pentru corectia miopiei usoare si medii este de fapt incetinirea si nu de putine ori oprirea progresiei miopiei la copii si adolescenti.
  Medicul specialist în ortokeratologie masoara curbura corneei dumneavoastră folosind topograful corneean. Este ca si cand faceti o poza, este nedureroasa si dureaza aproximativ cinci minute. Medicii folosesc un software special pentru a realiza proiectarea lentilei.
  În cazul în care medicul va prescrie Lentile de Orthokeratologie cu purtare noaptea, sa te astepti la rezultate imediat. Vederea ta ar trebui să fie îmbunătăţita semnificativ după prima noapte de purtare. În timpul primelor câteva zile sau săptămâni vederea se incetoseaza spre seara. Îmbunătăţirea ar trebui să fie observata în fiecare zi. În general, datorita procesului computerizat de fabricatie prima pereche de lentile realizeaza corectia totala a miopiei, totusi exista anumite situatii foarte rere cand o lentile trebuie inlocuita.

  De ce nu aţi auzit despre Orto-K?

  Practica ortokeratologica necesită o instruire speciala, echipament specializat şi considerabil mai mult timp si rabdare atat pentru in medicul oftalmolog cat si din partea pacientului. Nu multi medici oftalmologi considera controlul miopiei o prioritate si poate de aceea nu insista in a promova aceasta metoda. Este necesar un efort suplimentar de intelegere a metodei, reguli noi de respectat, controale periodice mai dese si in acelasi timp este si costuri mai mari. Este mai uşor să oferim lentile de contact diurne, ochelari sau chirurgie refractiva. Ortocheratologia ofera un rezultat permanent atata timp cat lentilele de noapte sunt purtate, renuntarea la acestea va face ca ochiul sa revina total la starea initiala inainte de tratament in cateva zile, fara a lasa nici o modificare fizica sau chimica in anatomia sau fiziologia ochiului.

  Cine este un candidat?

 • Pacienti de orice varsta care au miopie(pana la 7 dioptrii), astigmatism(pana la 4 dioptrii), hipermetropii(pana la 3 dioptrii);
 • Pacienti de orice varsta care au miopie severa si care vor sa-si reduca dioptriile pentru a putea folosi ochelari cu dioptrii mai mici in timpul zilei;
 • Pacienti de orice varsta care au diferente foarte mari de dioptrii intre ochiul stang si cel drept (de ex.: ochiul stang miopie de - 4 iar ochiul drept miopie de - 0,75).
 • Cine nu este un candidat?

 • Pacientii care au inflamatii acute şi subacute sau alte infectii ale segmentului anterior al ochiului;
 • Pacientii cu orice boală oculară, rana sau anomalie care afectează corneea, conjunctiva sau pleoapa;
 • Insuficienţă gravă de lacrimi - "ochiul uscat";
 • Hypoesthesia corneei - sensibilitate redusa a corneei;
 • Orice boală sistemică, care poate afecta ochiul sau poate fi exacerbata de purtarea lentilelor de contact;
 • Reacţii alergice ale suprafeţelor oculare sau a anexelor care pot fi induse sau exagerate de purtarea lentilelor de contact sau utilizarea soluţiilor de lentile de contact;
 • Orice infectie corneeana acuta bacteriana, fungica sau virala.
 • Siguranţă

  Tine cont de comparatia urmatoare: Lentilele de contact diurne sunt purtate in jur de 12-16 ore pe zi. Cele cu purtare extinsă pot fi purtate continuu intre 1 zi si pana la 30 de zile. Lentilele de Noapte Ortokeratologice sunt purtate noaptea intre 6 si 8 ore. Deci e normal sa fie mult mai sigure, tocmai de aceea sunt prescrise de medicul oftalmolog si la copii.
  De asemenea materialul revolutionar Z-Night din care sunt fabricate are o ultrapermeabilitate la Oxigen, astfel corneea nu sufera pe timpul purtarii lor.

  Este Ortokeratologia interesanta in viitor pentru tine?

  Numai tu poti decide asta decat dupa ce te informezi corect. Pentru a afla dacă esti un candidat pentru Ortokeratologie, contacteaza cabinetul nostru oftalmologic daca locuiesti in Galati. Pentru informatii despre alte cabinete din tara unde se prescriu lentile de noapte intra pe: ocularia.ro.

  Pentru utilizatori va rugam sa cititi Reguli de utilizare lentile dure

  Pentru informatii si programari: