CUM VĂ PROGRAMAȚI?

1Sunați la numărul de telefon:

0746 966 355

2Dacă sună ocupat, încercați din pagina de contact oricare alt număr
3Faceți programarea în funcție de PROGRAMUL CABINETULUI

PROGRAM CABINET

LUNI-VINERI 0900 - 2000
SÂMBĂTĂ 0900 - 1300

Strabismul

Strabismul sau deviația ochilor constituie o afecțiune în care poziția ochilor nu este paralelă și este frecvent însoțit de ambliopie (ochi leneș).

Strabismul și ambliopia sunt două condiții în care copilul este privat de vedere binoculară normală, utilizând doar un ochi. Scopul tratamentului este de a face copilul să folosească amândoi ochii în același timp, permițându-i vederea binoculară și, în consecință, vederea în relief. Ne referim așadar, la una dintre cele mai răspândite afecțiuni oculare, populația de vârstă mică, fiind – asa cum am spus-o și cu alte ocazii – din ce in ce mai puternic lovită.

Gioconda, o celebritate cu strabism

Uneori deviația strabică este mică și permite existența vederii binoculare. În aceste situații, tratamentul chirurgical nu este necesar și exercițiile ortoptice (care se fac cu ajutorul unui aparat numit sinoptofor) permit corectarea dezechilibrului existent. Un bun exemplu este insuficiența de convergentă. Exercițiile ortoptice sunt eficiente și in tulburări de acomodație, tratamentul ambilopiei. Însă cel mai important rol revine ortopticii, în educarea vederii binoculare după corecția chirurgicală a strabismului. Rezultatele sunt foarte bune la vârsta copilariei. Mai pe scurt, ortoptica îi învață pe copiii care au avut strabism, să vadă cu ambii ochi deodată și să transforme aceasta percepție în vedere complexă, stereoscopică (în spațiu).

Exercițiile ortoptice computerizate, pentru îmbunatățirea vergenței precum și cele pentru recuperarea ambliopiei, reprezintă ultimele noutăți în domeniu. Există posibilitatea tratamentului computerizat acasă, unde medicul oftalmolog poate urmări evoluția pacientului prin intermediul conexiunii la Internet.

Prin intermediul programului home therapy system, se oferă posibilitatea efectuării exercițiilor ortoptice acas[, pe calculatorul personal. Acest program, dezvoltat la Universitatea New York de Prof. Dr. Jeffrey Cooper și informatician Rodney K. Bortel, conține o varietate de exerciții concepute să atragă copiii, ele fiind percepute de aceștia ca fiind jocuri pe calculator. În acest fel, exercițiile se vor efectua acasă, într-un mediu familial și nu mai este nevoie de deplasarea zilnică la cabinet pentru efectuarea exercițiilor la sinoptofor.

SUS